Αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο από την “Μπάντα Πολεμικού Ναυτικού” στα Τρίκαλα

  When:
  June 14, 2018 @ 21:00
  2018-06-14T21:00:00+03:00
  2018-06-14T21:15:00+03:00
  Where:
  Τρίκαλα,Ανοιχτό Θέατρο Τρικάλων
  Ανοιχτό Θέατρο Τρικάλων

  Η Θεσσαλία θα λάμψει από τη μουσική του μεγάλου συνθέτη ΣΤΑΥΡΟΥ ΞΑΡΧΑΚΟΥ

  Η περίφημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού παρουσιάζει τη μουσική του και στέλνει το μήνυμα τηςΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ σε όλη τη χώρα.

  Παρουσιαστής ο Αλέξης Κωστάλας

  Εμφανίζεται η Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

  Μεγάλες συναυλίες Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σπάνιας ποιότητας και αισθητικής , θα διοργανωθούν και φέτος, με πρωτοβουλία του παγκόσμιου Δικτύου Ελασσονιτών “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” και του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας σε όλη τη Θεσσαλία , σε συνεργασία με το ΓΕΝ και τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού , με τη στήριξη Δήμων και πολλών πολιτιστικών Φορέων της Θεσσαλίας και τίτλο “Μέρες Μουσικής” .

  Οι φετινές μεγάλες συναυλίες, τις οποίες σπάνια συναντά κανείς , θα είναι ,όπως κάθε χρόνο, μια σπονδή στην ποιότητα, στην αισθητική και στην καλή Ελληνική Μουσική και θα είναι αφιερωμένες σε έναν από τους μεγαλύτερους διαμορφωτές της νεώτερης Ελληνικής μουσικής ,στον σπουδαίο Σταύρο Ξαρχάκο , με τη συμμετοχή εξαιρετικών σολίστ, Σύλβια Τσιμπανάκου, Θεόδωρος Μπιράκος &Ανδρέας Καραούλης.

  Την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μπάντας έχει ο Κερκυραίος μαέστρος κ. Τσιλιμπάρης Γεώργιος -Πλωτάρχης ΠΝ , που με την πρωτοτυπία και την ποιοτική του εργασία έχει απογειώσει τη φήμη της Μπάντας ΓΕΝ εντός και εκτός Ελλάδος και δίκαια θεωρείται μια από τις καλύτερες της Ευρώπης και σίγουρα η καλύτερη μπάντα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων .

   

  Τα κείμενα και την Αφήγηση στις συναυλίες έχει αναλάβει ο άνθρωπος που έχει αναγάγει σε ύψιστη τέχνη την ραδιοτηλεοπτική αφήγηση, ο Αλέξης Κωστάλας ,με την ποιοτικότερη και αισθαντικότερη φωνή στην Ελλάδα , ενώ σε όλες τις συναυλίες εμφανίζεται η Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας , υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Χιώτογλου.

  Τις χορογραφίες έχει αναλάβει η Βάσω Τηλιοπούλου (Chorus Line).

   

  Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο Βόλο , στα Τρίκαλα και στη Λάρισα και έχουν ιερό σκοπό , δεδομένου ότι, πέραν της υψηλής καλλιτεχνικής τους αξίας που θα απολαύσουν όσοι τυχεροί θεατές τις παρακολουθήσουν στα ανοιχτά θέατρα σε όλη τη Θεσσαλία , θα στηριχτούν ταυτόχρονα ευπαθείς ομάδες σε Βόλο, Λάρισα και Τρίκαλα , όπως πάντα συμβαίνει όλα τα τελευταία χρόνια , στα οποία το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” συνεργάζεται με τη Μπάντα ΓΕΝ , με εντυπωσιακά αποτελέσματα και κοινωνικά μηνύματα.

   

  Συγκεκριμένα έχουν προγραμματιστεί οι εξής συναυλίες :

  1. Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 -Βόλος στο Θερινό Θέατρο Βόλου ‘Μελίνα Μερκούρη”,
  2. Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 -Τρίκαλα, Ανοιχτό Θέατρο Τρικάλων ,
  3. Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 – Λάρισα , Θερινό Κηποθέατρο “Αλκαζάρ”

   

  Όλες οι λεπτομέρειες και οι συνεργαζόμενοι Φορείς σε κάθε πόλη , θα ανακοινωθούν σύντομα .