000

Στην πλευρά του Πηλίου που «βλέπει» προς τον Παγασητικό, ο Άγιος Λαυρέντιος είναι από τα χωριά που έχουν διατηρήσει ακέραια την αυθεντικότητά του.

Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από τον Βόλο και είναι χτισμένος αμφιθεατρικά στην πλαγιά. Ο βασικός ήχος που ακούει κανείς είναι τα ρυάκια, τα ρέματα και το νερό που ρέει.

Λιθόστρωτα καλντερίμια περνούν μέσα από την πλούσια φύση και τα πετρόχτιστα οικήματα που κοσμούν με την καλαισθησία τους το χωριό. Πνιγμένος στο γενναιόδωρο πράσινο του βουνού των Κενταύρων, καστανιές, πλατάνια και οξιές, ο Άγιος Λαυρέντιος μοιάζει να έχει σταματήσει στο παρελθόν, διατηρώντας την παραδοσιακή ταυτότητά του

Πάνω από το χωριό βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Λαυρεντίου, το οποίο και του έδωσε το όνομά του. Χρονολογείται περίπου από τα μέσα του 12ου αιώνα και η τοποθεσία του είναι ξεχωριστής ομορφιάς.

Κάντε μια στάση στην πλατεία Χατζίνη κι απολαύστε την ανεμπόδιστη θέα προς το βουνό και το απέναντι χωριό, τη Δράκεια. Η μαγεία του δυτικού Πηλίου ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σας.
001002003004
Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο Άγιος Λαυρέντιος, το πανέμορφο χωριό του δυτικού Πηλίου με τα λιθόστρωτα καλντερίμια πνιγμένα στο πράσινο απο την ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.


Source: Άγιος Λαυρέντιος, το πανέμορφο χωριό του δυτικού Πηλίου με τα λιθόστρωτα καλντερίμια πνιγμένα στο πράσινο