Το CineDoc Kids Βόλου, την Κυριακή 1 Απριλίου, στις 18.30, στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», σε συνδιοργάνωση  με την Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και σε συνεργασία με τις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Βόλου, την Παιδική Βιβλιοθήκη του «Στέκι Παιδιού» της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και την Παιδική Βιβλιοθήκη του ΚΔΑΠ Νεάπολης της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, θα προβληθεί η ελβετική παιδική ταινία «Χάιντι» του Alain Gsponer (2015), βασισμένη στο γνωστό βιβλίο της Johanna Spyri. Ηταινία κέρδισε το βραβείο κοινού στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου CineDoc Kids στην Αθήνα.

Η ταινία αφηγείται τη ζωή και τις περιπέτειες της μικρής ομώνυμης ορφανής ηρωίδας με το σπινθηροβόλο βλέμμα και τη θαρραλέα συμπεριφορά, που πηγαίνει να ζήσει με τον ιδιότροπο παππού της στις ελβετικές Άλπεις, ενώ αργότερα αναγκάζεται να εγκαταλείψει την ύπαιθρο και να ζήσει στην Φρανκφούρτη, κάνοντας παρέα σε ένα παράλυτο κοριτσάκι.

Η ταινία είναι κατάλληλη για παιδιά από 7 ετών και πάνω λόγω υποτίτλων στα ελληνικά. Η διάρκειά της είναι 111 λεπτά και η είσοδος είναι: 5 ευρώ κανονικό εισιτήριο και 4 ευρώ για παιδιά μέχρι 12 ετών. Η πώληση εισιτηρίων θα πραγματοποιείται στο ταμείο του «Αχίλλειον» την ημέρα της προβολής, από τις 17.30. Η προβολή πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με την κα Εύα Γεράση, παιδοψυχίατρο.
εικόνα