Μαθητική έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Φωτογραφίζοντας Μνημεία της Μαγνησίας», οργανώνουν το σωματείο ‘’Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων’’, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Λέσχη Βόλου και το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας.
Η έκθεση απευθύνεται στους μαθητές της Δ’, της Ε’ και Στ’ Δημοτικού, καθώς και στους μαθητές όλων των τάξεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στόχος της έκθεσης, είναι αφενός μέσα από την φωτογραφική ματιά και τη φωτογραφική τέχνη, οι μαθητές να προσεγγίσουν και να γνωρίσουν την Ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μας, αφετέρου να δοθεί η δυνατότητα από τους ίδιους τους μαθητές να δημιουργήσουν ένα φωτογραφικό αρχείο των τοπικών μας μνημείων σε κάθε σχολείο, το οποίο θα αποτελέσει μέσο εμπλουτισμού της γνώσης της τοπικής μας ιστορίας.
Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να φωτογραφίσουν μνημεία στο χρόνο, κτίρια με πλούσια και πολύμορφη αρχιτεκτονική κληρονομιά, αρχοντικές και απλές κατοικίες, ντόπιας αρχιτεκτονικής, αυθεντικά έργα λαϊκής τέχνης, εκκλησιές, μοναστήρια, καμπαναριά, μνημεία διάφορα τα οποία αναδεικνύουν την ύπαρξη του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής μας, χώρους πολιτισμού της Μαγνησίας κλπ. Τα εγκαίνια της έκθεσης και οι βραβεύσεις, θα γίνουν την Πέμπτη 24 Μαΐου και ώρα 11. π.μ στο Τεχνικό Επιμελητήριο Βόλου (2ας Νοεμβρίου και Ξενοφώντος). Διάρκεια Έκθεσης 24-25 και 28 Μαΐου 2018 και ώρες λειτουργίας: 9.00 π.μ έως 2.00 μ.μ.
Την κριτική επιτροπή αποτελούν: Λέων Μουρτζούκος Πρόεδρος Δ.Σ. Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, Ποδιάς Νικόλαος εκπαιδευτικός-εικαστικός, Γεωργουλά Λίλα εκπαιδευτικός- εικαστικός.
Τα βραβεία
Σύμφωνα με την διαδικασία που έχει οριστεί, θα απονεμηθούν έξι βραβεία και έξι έπαινοι. Τα βραβεία είναι Cameres Rollei, προσφορά του σωματείου ‘’Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου’’ . Επίσης, θα δοθούν δελτία συμμετοχής σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, που έλαβαν μέρος. Σημειώνεται, ότι κάθε σχολείο είχε τη δυνατότητα να υποβάλει από ένα έργο το λιγότερο, έως 10 έργα συνολικά το ανώτερο, αποτυπώνοντας διαφορετικά μνημεία τα οποία αναδεικνύουν την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής μας. Στην έκθεση γίνονταν δεκτές μόνο φωτογραφίες που δεν έχουν υποστεί ηλεκτρονική επεξεργασία ή έχουν υποστεί επεξεργασία σε τέτοιο βαθμό, που δεν παραποιούν την πραγματικότητα. Γίνονταν δεκτές έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες, ενώ οι φωτογραφίες υποβλήθηκαν στους Υπεύθυνους σχολικών Δραστηριοτήτων με πλήρως συμπληρωμένο το ‘’Δελτίο Συμμετοχής’’ .