Το νέο βιβλίο του Ιωάννη Φίκα «Η πόλη στο χώρο και στο χρόνο» παρουσιάζουν στο Βόλο οι εκδόσεις «Μιχ.Σιδέρη» και το τοπικό τμήμα Βόλου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού την Παρασκευή 25 Μαϊου 2018 στις 7 το απόγευμα στην Εστία του Τ.Τ.Βόλου του ΣΕΟ στην οδό Ιωάννου Καρτάλη 26.
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας Ιωάννης Φίκας ενώ θα προηγηθούν χαιρετισμοί από τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας Γιώργο Καλτσογιάννη και την πρόεδρο του τ.τ.Βόλου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Κατερίνα Χαριτάκη.
fikaw

Ο Ιωάννης Φίκας είναι executive Director for New Program Research στο Αμερικανικό Κολέγιο Αθηνών. Είναι διδάκτορας φιλοσοφίας και έχει διδάξει Φιλοσοφία της Αναγέννησης στο μεταπτυχιακό του Πανεπιστημίου Αθηνών (2001 – 2008). Είναι συγγραφέας βιβλίων με φιλοσοφικό και ανθρωπολογικό περιεχόμενο. Πρόκειται για τα βιβλία : «Τζιορντάνο Μπρούνο» εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα 2000, «Μύθοι και Επικοινωνίες» εκδόσεις Νίκας / Ελληνική Παιδεία 2003, «Τέχνη και Πολιτισμός του αρχαίου κόσμου» εκδόσεις Καρακώστογλου 2005, «Μονοπάτια Τέχνης και Σοφίας» εκδόσεις Νίκας/Ελληνική Παιδεία 2010, επανέκδοση του «Τζιορντάνο Μπρούνο» εκδόσεις Νίκας/Ελληνική Παιδεία 2012, «Ο κόσμος, η πόλη και ο άνθρωπος» εκδόσεις Νίκας/Ελληνική Παιδεία 2015, «Philosophy and Lieadership» εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη 2017.

Το νέο βιβλίο του Ιωάννη Φίκα «Η πόλη στο χώρο και το χρόνο» εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη είναι μια διαφορετική προσέγγιση των εμβληματικών πόλεων που καθόρισαν την Ιστορία μέσα από δράσεις που αφορούν την τέχνη, τον πολιτισμό, την πολιτική. Συγκεκριμένα παρουσιάζονται οι πόλεις : Θήβες, Αθήνα, Ρώμη, Παρίσι, Φλωρεντία, Λονδινα Πράγα, Βενετία και Βιέννη.